Schrale plekjes, droge en trekkerige huid? Het zijn allemaal symptomen voor een huid die uit balans is. Je huid heeft namelijk flink te lijden onder koud en guur weer.

Bescherm je huid tegen de kou

Door de wisseling in temperatuur verliest je huid meer vocht dan normaal. En hoe vet- en vochtarmer je huid is, hoe makkelijker het vocht verliest, en hoe sneller de barrière functie verstoort raakt. Dit zorgt er o.a. voor dat bacteriën makkelijker je huid kunnen binnendringen, met een onzuivere huid en zelfs puistjes tot gevolg.

Je huid rijkelijk verzorgen

Ter bescherming is het dus raadzaam om in de koude periodes je huid extra rijkelijk te verzorgen. Dus ondanks dat je huid in de winter meestal goed verstopt zit onder een dikke laag kleren, is dat geen excuus om het smeren over te slaan. En bovendien, wanneer het eerste lentezonnetje straks verschijnt wil jij toch ook stralend voor de dag komen?

Smeren, smeren, en nog eens smeren, je kunt het niet vaak genoeg doen. Daarbij is het belangrijk om te weten dat je huid in de winter vaak behoefte heeft aan vollere producten.

In 3 simpele stappen

Hierbij onze tips voor een 3-stappenplan om je huid, handen én lippen extra te verzorgen!

shea body butter

Huid

Shea Body Butter 

Deze romige Body Butter is verrijkt met Shea Butter en verzorgt intensief. De Body Butter is speciaal voor de droge tot zeer droge huid.

hemp hand protector

Handen

Hemp Hand Protector

Handcreme met Hennepolie. Goed voedende handcreme, trekt snel in, en heeft een heerlijke geurtje.

Lippen

coconut lip butter

Coconut Lip Butter

Een rijke, intensief verzorgende lippenbalsem met pure, biologische, koud geperste Community Trade-kokosolie van de eerste persing. Dankzij zijn romige, boterachtige textuur smelt hij als het ware op de lippen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten