Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
10 november 2015
Viv Health Event
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
3 september 2015
Gezonde chocopasta
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
17 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –