Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
13 oktober 2018
Sushi omelet
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
15 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –