Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
25 juli 2015
Voeding met Viv
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
23 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –