Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
25 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –