Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
3 september 2015
Boerenkoolchips
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
21 augustus 2017
Avocado risotto
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
8 september 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –