Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
22 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –