Kimberley, een 24 jarige vrouw uit Nijmegen, is de eerste gelukkige die een review krijgt van haar eetdagboek. “Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding en kan er ook echt van genieten om tijdens de dagelijkse boodschappen nieuwe producten in de schappen te vinden. Zeker de laatste tijd, nu steeds meer biologische producten hun weg in de supermarkt weten te vinden!
Ook ben ik erg content over het feit dat er vele websites zijn –zoals die van jullie- die eerlijk zijn over eten, altijd leuk om van anderen nieuwe dingen te leren en nieuwe recepten te ontdekken”, aldus Kimberley.
Dag 1
Ik ontbijt rond 06.00 uur met twee biologische oer-spelt rijstwafels van Leev. Eentje belegd met ongezouten roomboter en daarop kipfilet tuinkruiden en de tweede belegd met biologische appelstroop, dat samen met een lekkere kop groene thee. Rond 09.00 uur neem ik twee biologische waldkorn oerrepen (4 zaden mix met zonnebloempitten, havervlokken, sesam- en lijnzaad).
Rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch en ik kies voor een biologische meergranen pistolet belegd met aardbeienjam van de boer en een speltcracker belegd met 30+ jonge kaas en ongezouten roomboter. Halverwege de middag, zo rond 15.00 uur neem ik een banaan. Ik ga daarna boodschappen doen en iedereen weet dat je niet met een lege maag naar de supermarkt moet gaan!
’s Avonds kies ik voor een lekker recept met de volgende ingrediënten:
- Biologische sperziebonen – 500 gram
- Biologische cherrytomaatjes – 10 stuks
- Biologische mais – 200 ml
- Ui – 1
- Spekjes – 125 gram
- Biologische Slagroom – 250 ml
- Rode currypasta Koh Thai – 2 eetlepels
- Biologische knoflook – 1 teentje
De hele dag door drink ik water met afwisselend groene thee.
———————————————————————————————————
Dag 2
Ik ontbijt weer rond 06.00 uur, dit keer met een schaaltje biologische yoghurt (Arla) met het volgende erin verwerkt: verse frambozen en blauwe bessen, cranberries, inca bes, moerbei, chiazaad en klein handje gemengde noten (walnoten, amandelen), dat allen onder het genot van een kopje verse groene thee.
Tussen de bedrijvigheid door neem ik rond 09.15 uur een haver/speltreep met granen, cranberries en rozijnen (Leev).
Rond 12 uur ga ik weer lunchen en dit keer neem ik drie spelt boterhammen. Eentje is belegd met ongezouten roomboter en gerookte kipfilet en de andere twee zijn belegd met biologische pindakaas en biologische chocoladepasta. Allen onder het genot van wederom een kopje groene thee.
Halverwege de middag neem ik twee kleine pruimen en een paar stukjes gedroogde abrikoos.
Rond 17.30 uur maak ik voor het diner lekkere gevulde paprika’s in de oven met de volgende ingrediënten:
- 2 Rode paprika’s
- 250 Gram gehakt
- 1 Uitje
- 50 Gram biologische champignons
- Knoflook 1 teentje
- Sambal 1 theelepel
- Snufje peper en zout
- Crème fraise (kleine verpakking)
- Geraspte kaas belegen 30+
Over de hele dag drink ik zeker 1,5 liter water en groene thee.
———————————————————————————————————
Review van Vivian
Wat fijn dat je al zo bewust bezig bent met biologisch eten. En gelukkig voel je zelf al veel verbetering en tevens gewichtsverlies is natuurlijk ook leuk meegenomen. Ik vond het ook erg leuk te zien dat je zo gezond mogelijk wilt eten. Ik ben ook erg tevreden, alleen zou ik gezien jouw prikkelbare darmsyndroom toch wat minder gluten eten. Het valt me op dat vooral dag 1 er toch nog best wel wat gluten in je dagmenu zitten. Ik zou dan eerder voor gewone rijstewafels kiezen of kastagne of quinoa crackers. Je zult merken dat je darmen daar nog beter op reageren. En pas beetje op met teveel zuivel ivm jouw darmen. Maar verder zeg ik, ga zo door!
Wil je ook zo’n review van Vivian of Evelien ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
10 november 2015
Viv Health Event
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
2 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –