Kimberley, een 24 jarige vrouw uit Nijmegen, is de eerste gelukkige die een review krijgt van haar eetdagboek. “Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding en kan er ook echt van genieten om tijdens de dagelijkse boodschappen nieuwe producten in de schappen te vinden. Zeker de laatste tijd, nu steeds meer biologische producten hun weg in de supermarkt weten te vinden!
Ook ben ik erg content over het feit dat er vele websites zijn –zoals die van jullie- die eerlijk zijn over eten, altijd leuk om van anderen nieuwe dingen te leren en nieuwe recepten te ontdekken”, aldus Kimberley.
Dag 1
Ik ontbijt rond 06.00 uur met twee biologische oer-spelt rijstwafels van Leev. Eentje belegd met ongezouten roomboter en daarop kipfilet tuinkruiden en de tweede belegd met biologische appelstroop, dat samen met een lekkere kop groene thee. Rond 09.00 uur neem ik twee biologische waldkorn oerrepen (4 zaden mix met zonnebloempitten, havervlokken, sesam- en lijnzaad).
Rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch en ik kies voor een biologische meergranen pistolet belegd met aardbeienjam van de boer en een speltcracker belegd met 30+ jonge kaas en ongezouten roomboter. Halverwege de middag, zo rond 15.00 uur neem ik een banaan. Ik ga daarna boodschappen doen en iedereen weet dat je niet met een lege maag naar de supermarkt moet gaan!
’s Avonds kies ik voor een lekker recept met de volgende ingrediënten:
- Biologische sperziebonen – 500 gram
- Biologische cherrytomaatjes – 10 stuks
- Biologische mais – 200 ml
- Ui – 1
- Spekjes – 125 gram
- Biologische Slagroom – 250 ml
- Rode currypasta Koh Thai – 2 eetlepels
- Biologische knoflook – 1 teentje
De hele dag door drink ik water met afwisselend groene thee.
———————————————————————————————————
Dag 2
Ik ontbijt weer rond 06.00 uur, dit keer met een schaaltje biologische yoghurt (Arla) met het volgende erin verwerkt: verse frambozen en blauwe bessen, cranberries, inca bes, moerbei, chiazaad en klein handje gemengde noten (walnoten, amandelen), dat allen onder het genot van een kopje verse groene thee.
Tussen de bedrijvigheid door neem ik rond 09.15 uur een haver/speltreep met granen, cranberries en rozijnen (Leev).
Rond 12 uur ga ik weer lunchen en dit keer neem ik drie spelt boterhammen. Eentje is belegd met ongezouten roomboter en gerookte kipfilet en de andere twee zijn belegd met biologische pindakaas en biologische chocoladepasta. Allen onder het genot van wederom een kopje groene thee.
Halverwege de middag neem ik twee kleine pruimen en een paar stukjes gedroogde abrikoos.
Rond 17.30 uur maak ik voor het diner lekkere gevulde paprika’s in de oven met de volgende ingrediënten:
- 2 Rode paprika’s
- 250 Gram gehakt
- 1 Uitje
- 50 Gram biologische champignons
- Knoflook 1 teentje
- Sambal 1 theelepel
- Snufje peper en zout
- Crème fraise (kleine verpakking)
- Geraspte kaas belegen 30+
Over de hele dag drink ik zeker 1,5 liter water en groene thee.
———————————————————————————————————
Review van Vivian
Wat fijn dat je al zo bewust bezig bent met biologisch eten. En gelukkig voel je zelf al veel verbetering en tevens gewichtsverlies is natuurlijk ook leuk meegenomen. Ik vond het ook erg leuk te zien dat je zo gezond mogelijk wilt eten. Ik ben ook erg tevreden, alleen zou ik gezien jouw prikkelbare darmsyndroom toch wat minder gluten eten. Het valt me op dat vooral dag 1 er toch nog best wel wat gluten in je dagmenu zitten. Ik zou dan eerder voor gewone rijstewafels kiezen of kastagne of quinoa crackers. Je zult merken dat je darmen daar nog beter op reageren. En pas beetje op met teveel zuivel ivm jouw darmen. Maar verder zeg ik, ga zo door!
Wil je ook zo’n review van Vivian of Evelien ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
12 december 2014
15 foods voor 2015
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
25 januari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –