Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
8 mei 2014
Mom in shape
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 april 2015
Saoto soep
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
9 november 2014
Herfstige salade
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
10 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –