Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
13 oktober 2018
Sushi omelet
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
3 september 2015
Boerenkoolchips
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
12 september 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –