Een 9 tot 5 job kan soms aan je gezonde levensstijl knagen. Het is niet alleen de urenlange zit in de bureaustoel, het is ook de kantoor-snack en het uitgeputte gevoel na vijven. Het kan heel goed dat jij je lusteloos en energieloos voelt, dit soort dagen kunnen er namelijk behoorlijk bij inhakken.

Maar deze dagen kunnen stukken lichter zijn! Dit doe je niet door er wat uren vanaf te snoepen, maar wel door de volgende 4 simpele tips & tricks:

Snack gezond

Ongezonde snacks liggen vaak voor het oprapen. Ze worden aangeboden door collega’s of ze liggen klaar in de kantine. Een appel of een peer zien er vaak een stuk minder aantrekkelijk uit. De kans is dan ook groot dat jij deze laat liggen, wat zonde is, want hier krijg je immers meer energie van. Wat misschien nog wel beter helpt is het meenemen van je eigen snack. Een eigen gezonde traktatie tussendoor kan juist net dat beetje extra energie leveren.

Waterfles

Zorg voor een grote waterfles die een vast plekje op jouw bureau krijgt. Als er slechts één glaasje water klaar staat, ben je minder snel geneigd op te staan voor een nieuwe. Een grote fles water doet wonderen voor voldoende hydratatie. Je bent eerder geneigd hiervan te drinken en bovendien stilt dit ook onnodige honger. Een win-win situatie dus!

Tip: ik heb zelf deze mooie, geïsoleerde en fijne fles die vrij is van BPA, maar ook BPS en BPF.

Maak een ommetje

Een 9 tot 5 dag duurt inderdaad lang wanneer je deze alleen maar binnenshuis meemaakt. Ga als het even kan de deur uit! Doe wat vitamine D op zet je gedachten even op nul. Frisse lucht doet wonderen voor de geest, en de kans is groot dat jij eenmaal binnen weer beter aan de slag kunt. Probeer dit in jouw dagelijkse kantoorsituatie op te nemen.

Mentale pauze

In de pauze ben je waarschijnlijk omringd door aanwezige collega’s. Dit is gezellig maar je hoofd wordt hier nou niet bepaald rustiger door. Je bent eigenlijk continue mentaal aanwezig en druk bezig met van alles en nog wat. Er is niks mis met jouw eigen korte break. Deze kan je wat later op de dag inlassen en hier hoeft in principe niemand iets van te weten. Het zijn 5 korte minuutjes die jij pakt om weer even tot jezelf te komen. Het is een kleine moeite en het kan je een hoop doen opleveren!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten