Comfort Food
BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby
Recept
Ingrediënten
1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
300 gram macaroni
250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles
150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
Twee tenen knoflook
Een paar sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
- Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
- Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
- Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.
Superlekker met een groene salade, enjoy!
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
30 september 2015
Glutenvrije maand
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
12 maart 2015
Insecten als snack
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
25 maart 2015
De vetfluisteraar
12 mei 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –