Comfort Food
BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby
Recept
Ingrediënten
1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
300 gram macaroni
250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles
150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
Twee tenen knoflook
Een paar sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
- Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
- Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
- Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.
Superlekker met een groene salade, enjoy!
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
4 oktober 2017
Help mij water drinken
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
12 maart 2015
Insecten als snack
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
21 januari 2016
Get fit with HIIT
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
12 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –