Comfort Food
BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby
Recept
Ingrediënten
1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
300 gram macaroni
250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles
150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
Twee tenen knoflook
Een paar sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
- Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
- Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
- Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.
Superlekker met een groene salade, enjoy!
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
20 juni 2016
3 x koffievervangers
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
25 maart 2014
Presentatie coaching
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
13 oktober 2018
Sushi omelet
23 maart 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –