Comfort Food
BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby
Recept
Ingrediënten
1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
300 gram macaroni
250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles
150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
Twee tenen knoflook
Een paar sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
- Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
- Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
- Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.
Superlekker met een groene salade, enjoy!
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
28 mei 2014
Bloemkool pizza
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
30 september 2015
Glutenvrije maand
25 juni 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –