Comfort Food
BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby
Recept
Ingrediënten
1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
300 gram macaroni
250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles
150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
Twee tenen knoflook
Een paar sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
- Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
- Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
- Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.
Superlekker met een groene salade, enjoy!
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
12 juli 2019
Voorkom late-night snacking met onze tips!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
21 maart 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –