Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
1 april 2015
Saoto soep
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
14 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –