Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
10 november 2015
Viv Health Event
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
25 maart 2014
Presentatie coaching
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
3 september 2015
Boerenkoolchips
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
4 december 2014
Foodtrends 2015
21 januari 2016
Get fit with HIIT
26 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –