Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
10 juni 2015
SLA: het kookboek
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
25 maart 2015
De vetfluisteraar
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
3 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –