Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
11 september 2014
Eetdagboek review
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
1 april 2015
Saoto soep
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
20 juni 2016
3 x koffievervangers
2 juli 2014
Aan het infuus
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
5 oktober 2018
Viv’s detox
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
4 oktober 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –