Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
13 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –