Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2015
Eivissa Food
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
13 september 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –