Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
23 december 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –