Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
31 maart 2015
Gifvrij eten
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
11 december 2014
Sporttrends 2015
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
2 februari 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –