Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
23 februari 2016
Hongergevoel?
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
7 april 2023
Chocolade smoothie
19 december 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –