Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
5 maart 2016
Ultiem geluk
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
6 februari 2021
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –