Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
22 maart 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –