Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
11 september 2014
Eetdagboek review
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
5 oktober 2018
Viv’s detox
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
16 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –