Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
12 september 2017
Recept: good for the brains food
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
31 maart 2015
Gifvrij eten
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
29 december 2017
De anti-kater pil
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
3 september 2015
Gezonde chocopasta
2 juli 2016
3 x ei love you
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
7 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –