Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
3 september 2015
Boerenkoolchips
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
18 maart 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –