Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
4 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –