Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 oktober 2014
Eetdagboek review
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
30 april 2014
ONE event!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
26 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –