Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
23 oktober 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –