Het ultieme recept voor granola liefhebbers die van appeltaart houden: appeltjes, kaneel en noten is een gouden combinatie! De appel-kaneel granola kun je combineren met (plantaardige)yoghurt, kwark, pannenkoeken, fruit etc. Of een handje vol als tussendoortje. Heerlijk!
Recept
De hoeveelheden zijn niet zo heel erg belangrijk. Doe het op gevoel en gooi bij elkaar wat jij lekker vindt!
Ingrediënten:
250 gr (glutenvrije) havermout-of boekweitvlokken
75 gram pompoenpitten
25 gram lijnzaad
100 gr gedroogde appelringen
50 gr rozijnen / cranberry’s (of een mix)
150 gram paranoten / walnoten / amandelen (of een mix)
3 tl kaneel
3 flinke eetlepels honing of agavesiroop
3 flinke eetlepels kokosolie
snufje zout (himalaya)
Bereiding
1. Verwarm de (hete lucht) oven voor op 150 graden
2. Hak de paranoten / walnoten grof door en snijd de gedroogde appel in stukjes
3. Meng in een grote kom de havermoutvlokken, lijnzaad, noten, pompoenpitten, kaneel goed door elkaar
4. Verhit in een pannetje op middelhoog vuur de kokosolie met de honing en breng net aan de kook. Blijf goed doorroeren. Giet het daarna bij het mengsel in de kom
5. Verdeel op een, met bakfolie beklede, bakplaat met een spatel en druk het goed aan. Bak de granola zo’n 25-30 minuten af. Blijf er wel bij en schep het regelmatig even om
6. De granola is klaar als hij bruin kleurt en de keuken lekker begint te ruiken. Laat goed afkoelen en strooi daarna de gedroogde appel en de rozijnen / cranberry’s bij het mengsel.
7. Bewaar in een goed afsluitbare pot, het is zo’n 2-3 weken goed te bewaren.
Eet smakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
20 juni 2016
3 x koffievervangers
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
5 oktober 2018
Viv’s detox
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
22 september 2015
Beste eitjes
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
12 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –