Een heerlijk gezond recept voor vegan jam gemaakt van gemixte bessen!
Hou jij ook zo erg van jam op je rijstwafel/broodje/ in je yoghurt? Maar wil je die uit de supermarkt eigenlijk niet eten omdat er zoveel suiker in zit? Dan hebben wij nu een heerlijk recept voor je, namelijk vegan jam gemaakt van gemixte bessen. Lees snel verder.
Ingrediënten
- 2 flinke bekers bevroren bessen (je kan gaan voor alleen bosbessen of alleen frambozen maar ik mixte alles door elkaar)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels citroensap
- 1 zoetmaker naar keuze (dadelsiroop, kokosbloesemsuiker)
Bereiding
Laat de gemixte en bevroren bessen ontdooien in een bakje. Voeg hier het citroensap en chiazaad bij en roer goed door. Laat dit zo’n 15 minuten staan zodat de chiazaden goed het vocht op kunnen nemen. Gooi vervolgens de jam even in je blender en laat deze een minuutje draaien zodat je een zachte, egale jam hebt. Roer hier vervolgens de zoetmaker doorheen et voila! Raw vegan jam! Supergezond én superlekker!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Wil jij meer lekkere recepten van Sanne lezen en maken? Probeer dan bijvoorbeeld deze heerlijke boekweit wraps.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
15 februari 2017
FRIET
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
13 oktober 2018
Sushi omelet
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
20 juni 2015
Lazy Sushi
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
9 juni 2016
Rode linzensoep
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
27 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –