Een heerlijk gezond recept voor vegan jam gemaakt van gemixte bessen!
Hou jij ook zo erg van jam op je rijstwafel/broodje/ in je yoghurt? Maar wil je die uit de supermarkt eigenlijk niet eten omdat er zoveel suiker in zit? Dan hebben wij nu een heerlijk recept voor je, namelijk vegan jam gemaakt van gemixte bessen. Lees snel verder.
Ingrediënten
- 2 flinke bekers bevroren bessen (je kan gaan voor alleen bosbessen of alleen frambozen maar ik mixte alles door elkaar)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels citroensap
- 1 zoetmaker naar keuze (dadelsiroop, kokosbloesemsuiker)
Bereiding
Laat de gemixte en bevroren bessen ontdooien in een bakje. Voeg hier het citroensap en chiazaad bij en roer goed door. Laat dit zo’n 15 minuten staan zodat de chiazaden goed het vocht op kunnen nemen. Gooi vervolgens de jam even in je blender en laat deze een minuutje draaien zodat je een zachte, egale jam hebt. Roer hier vervolgens de zoetmaker doorheen et voila! Raw vegan jam! Supergezond én superlekker!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Wil jij meer lekkere recepten van Sanne lezen en maken? Probeer dan bijvoorbeeld deze heerlijke boekweit wraps.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
11 september 2014
Eetdagboek review
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
9 november 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –