Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
30 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –