Vrijwel iedereen is ondertussen bekend met amandelpasta maar helaas geldt dit nog niet voor tahin. Je eet er waarschijnlijk wel al van zonder dat je er erg in hebt. Het zit namelijk in hummus, sterker nog: naast de kikkererwten is tahin het hoofdbestanddeel. Dus wat is het precies en hoe gebruik je het?
Tahin
Tahin is een pasta gemaakt van sesamzaad. Je kunt het vergelijken met amandelpasta maar het zijn in dit geval vermalen sesamzaadjes. En daarnaast is het dunner vergeleken met andere noten spreads. Deze spread is heerlijk over cake, bananenbrood, in smoothies en over gerechten. Naast dat het in hummus zit kun je er dus nog vele kanten mee op.
Hoe smaakt het?
Tahin smaakt hartig, licht nootachtig en daarnaast heerlijk romig en vol. Je kunt het makkelijk uit potten lepelen en de echte liefhebber kan het zelfs uitlepelen alsof het appelmoes is. Want zo lekker kan tahin zijn!
Dus hoe gebruik je het?
Gebruik het zoals jij het wil! Er zijn mensen die het door hun havermout doen en over diverse maaltijden strooien. Tahin is daarnaast ook een ideale basis voor andere sauzen. Je kunt dit bijvoorbeeld mengen met olijfolie of azijn en dit over diverse gerechten schenken. Maar het smaakt ook super op zoete lekkernijen als brownies of bananenbroden.
Waar koop ik het?
Je kunt het tegenwoordig vrijwel overal kopen. De grootste supermarkten hebben het, de Turkse groenteboer en ook de biologische winkel. Vraag de winkelier naar sesampasta en hij of zij zal je deze wijzen.
& last but not least
Tahin is rijk aan gezonde vetten, de gezonde oliën drijven vaak op de oppervlakte van de pot. Schrik dus niet als je de laag olie ziet, het is een kwestie van roeren en daarmee krijg je de substantie die je wil. Tast lekker toe!
LEES OOK: 6 redenen waarom afvallen niet lukt als je op het ketogeen dieet bent (en hoe je dit oplost).
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
29 december 2017
De anti-kater pil
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
25 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –