Een heerlijk gezond recept voor vegan jam gemaakt van gemixte bessen!
Hou jij ook zo erg van jam op je rijstwafel/broodje/ in je yoghurt? Maar wil je die uit de supermarkt eigenlijk niet eten omdat er zoveel suiker in zit? Dan hebben wij nu een heerlijk recept voor je, namelijk vegan jam gemaakt van gemixte bessen. Lees snel verder.
Ingrediënten
- 2 flinke bekers bevroren bessen (je kan gaan voor alleen bosbessen of alleen frambozen maar ik mixte alles door elkaar)
- 2 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels citroensap
- 1 zoetmaker naar keuze (dadelsiroop, kokosbloesemsuiker)
Bereiding
Laat de gemixte en bevroren bessen ontdooien in een bakje. Voeg hier het citroensap en chiazaad bij en roer goed door. Laat dit zo’n 15 minuten staan zodat de chiazaden goed het vocht op kunnen nemen. Gooi vervolgens de jam even in je blender en laat deze een minuutje draaien zodat je een zachte, egale jam hebt. Roer hier vervolgens de zoetmaker doorheen et voila! Raw vegan jam! Supergezond én superlekker!
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Wil jij meer lekkere recepten van Sanne lezen en maken? Probeer dan bijvoorbeeld deze heerlijke boekweit wraps.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
23 mei 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –