Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
22 mei 2015
Smaak en kleuren
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
25 januari 2015
Glutenintolerantie
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
21 januari 2016
Get fit with HIIT
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
5 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –