Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
6 februari 2021
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –