Om de week bespreekt presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlander zijn/haar eetdagboek. Na een hoop inspirerende vrouwen werd het weer hoog tijd voor wat mannelijke inzichten. Deze week is dat Ralph Moorman (41), gezondheidscoach en ingenieur levensmiddelentechnologie.
Met diverse Amerikaanse sport- en voedingscertificaten én opgedane kennis uit internationale artsenseminars over hormonen en gezondheid, is Ralph inmiddels gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die optimaal gezond willen worden.
Altijd in de koelkast
‘In mijn koelkast zit vooral onbewerkte voeding: Zeekraal, gerookte wilde zalm, ongebrande noten (gekoeld i.v.m. mogelijke schimmelgroei), rundertartaar, mineraalwater met bubbels, kokoswater, eieren en allerlei groentesoorten.’
Van huis uit
‘…ben ik opgegroeid met redelijk gezonde voeding. Mijn ouders probeerden de juiste keuzes te maken en me veel verse producten te geven. Helaas zijn zij ook in propaganda van de levensmiddelenindustrie getrapt. We kregen sinaasappelsap uit pak voor de vitamine C, melk voor de calcium, brood voor de jodium, en appelstroop voor de ijzer. Inmiddels hebben zij mijn opleiding tot trainer Hormoonfactor gedaan en zijn deze producten nu allemaal het huis uit.’
Boodschappen
‘Boodschappen doen is voor mij de winkel inlopen zonder honger, de producten pakken die ik van plan was te kopen, en de verleidingen in de supermarkt weerstaan. Zonder lijstje boodschappen doen, kan er voor zorgen dat je eindigt met allerlei ongezonde impulsaankopen in je karretje.’
Koken
‘Qua koken ben ik nogal sober. Een stukje vlees, kip of vis met veel groenten, wat zilvervliesrijst, zoete aardappel of peulvruchten en soms een klein beetje saus is voor mij lekker genoeg. Ik eet vooral om mijn lichaam te voeden en de smaak komt pas op de tweede plaats bij mij.’
In de ‘broodtrommel’
‘Vele jaren heb ik geen brood gegeten. Ik eet glutenvrij en de glutenvrije broodsoorten bestaan bijna allemaal uit suiker, bindmiddelen en kunstgrepen. Ik miste het wel om af en toe eens brood te eten. Daarom heb ik zelf een glutenvrij desembrood ontwikkeld op basis van glutenvrije haver en psylliumvezel met de naam YAM desem. De broodtrommel kan ik dus weer onder het stof vandaan halen!’
Jarenplan
‘Eigenlijk ben ik al zeer tevreden. Ik heb alle boeken geschreven die ik wilde schrijven, 600 trainers Hormoonfactor opgeleid om Nederland gezonder te kunnen maken, een gezond glutenvrij brood ontwikkeld, en lanceer binnenkort een online begeleidingsconcept. De komende jaren wil ik graag internationaal opschalen en meer producten in de supermarkt met het logo “Inspired by Ralph Moorman”. Daarnaast heb ik vooral in mijn privéleven ontzettend veel plannen om alles uit het leven te halen ;-)’
Eetpatroon
‘Onbewerkt, gevarieerd, glutenvrij, zuivelvrij, af en toe (ge)zondigen.’
Diëten
‘Crashdiëten doe ik niet aan, een goede gemiddelde levensstijl op lange termijn volhouden vind ik interessanter.’
Koolhydraten
‘Ik eet vooral onbewerkte koolhydraten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa, peulvruchten, (zoete) aardappel, fruit en groente. Bewerkte koolhydraten waar de vezels aan onttrokken zijn probeer ik te mijden.’
Ontbijt
‘Boekweitpannenkoeken gemaakt van boekweitmeel, ei en water zijn toch wel mijn favoriet.’
Sporten
‘Ik sport drie keer in de week. Twee keer krachttraining voor het hele lichaam en 1 keer mountainbiken, wielrennen of hardlopen in de buitenlucht.’
Million dollar tip
‘Doe vooral wat je energie geeft, dat is het allerbelangrijkste voor je gezondheid.’
80-20
‘Mijn 20% is voor chips, friet, teveel boter op een rijstwafel, en pindakaas.’
Guilty pleasure
‘Baklava is hemels!’
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
22 december 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –