Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
31 juli 2014
A kiwi a day…
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
17 december 2015
Strakke benen en billen?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
30 september 2015
Glutenvrije maand
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
10 februari 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –