Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
13 oktober 2018
Sushi omelet
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
18 juni 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –