Er zijn van die recepten die weinig uitleg nodig hebben, en waarbij je eigenlijk alleen maar zo gauw mogelijk de ingrediënten en de bereidingswijze wil lezen. Dit is er zo eentje. Iedereen weet natuurlijk precies hoe onweerstaanbaar die OREO koekjes zijn. Maar de originele variant heeft een ingrediëntenlijst waar je helaas wat minder vrolijk van wordt. Daarom zijn we dolblij dat foodblogger Sanne een healthy variant voor ons gemaakt heeft. Haar gezonde twix repen van vorige keer waren al een groot succes, maar deze…. zijn…. on-weer-staan-baar. En hier kun je er gerust 2 van nemen hoor, of 3 of..
RECEPT VEGAN OREO
INGREDIËNTEN
Koekjes
100 gram walnoten
180 gram dadels
3 grote eetlepels rauwe cacao
snuf vanille poeder
Vulling
180 gram cashewnoten (6 uur geweekt of 10 minuutjes op laag vuur gekookt)
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel dadelpasta (maple siroop, agave siroop of rijstsiroop werken ook prima)
1 theelepel kaneel
BEREIDING
Het maken van de oreo’s is ontzettend makkelijk. Je doet alle ingrediënten voor de koekjes in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een plakkerig deeg hebt.
Haal dit eruit en rol hier een grote bal van. Leg deze op je aanrechtblad en rol dit uit met een deegroller. Pak nu een glas en druk deze in het deeg om de koekjes te vormen.
Leg de oreo koekjes op een bord en zet deze tien minuten in de vriezer.
In de tussentijd maak je de vulling voor de oreo’s. Ook dit is weer easy peasy, meng alle ingrediënten voor de vulling in je keukenmachine of blender tot je een zachte pasta hebt.
Smeer dit op een koekje en druk er een ander koekje bovenop. Tadaaaaa: vegan oreo’s!!
Je kunt ze in de koelkast zo’n twee dagen bewaren en in de vriezer blijven ze zeker een maand goed! Enjoy!
tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
12 juni 2014
Frisse juice
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
16 november 2016
Interview Vriendin
29 oktober 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –