Interview met Vivian over gezond eten en hoe je dit doet met kinderen.
Gezond eten is in, maar hoe doe je dat in de praktijk? Ik deed een interview voor fabulous mama & family en gaf hierbij mijn tips en trucs voor gezond eten mét kinderen.
Wat is jouw visie op eten?
“Ik eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Dat betekent in de praktijk dat ik zuiver biologisch eet, met zo min mogelijk suiker, gluten en E-nummers.”
Wat betekent gezond eten voor jou?
“Eigenlijk alles. Ik zou willen dat ik eerder had geweten hoeveel verschil het maakt voor je lichaam. Dan had ik Day vanaf haar geboorte al volgestopt met avocado en groentesappen. Ik heb een tijd lang echt niet lekker in mijn vel gezeten; niet fit, wat dikker, maar ook geestelijk en lichamelijk niet in balans. Dat is nu weg. Neem iets simpels als een opgezwollen buik. Die had ik vroeger heel vaak. Sinds ik geen gluten meer eet, is dat over. Zo makkelijk kan het zijn.”
Waar bestaat jouw ontbijt uit?
“Ik begin mijn dag altijd met een shake. Daarin doe ik een bladgroente of kool, zoals boerenkool, een fruitsoort, zoals blauwe bessen en/of banaan, en kokoswater. Ook voeg ik een schep plantaardig eiwitpoeder toe en een superfood, zoals chiazaad en bijenpollen. Verder eet ik om elf uur vaak een bordje havermout met amandelmelk en kokosvet.”
Dat klinkt als heel veel werk.
“Valt reuze mee. Het is meer een kwestie van wennen. Superfoods bestel je heel makkelijk online en als je zorgt dat je die standaard in huis hebt, zit je al goed. Verder heeft iedereen denk ik wel groenten en fruit in huis. Even in de blender en klaar. Wat je ook kunt doen, is de shake meenemen voor ’s middags, als je ‘s morgens geen tijd hebt om hem op te drinken. ’s Avonds eten we net als anderen. Groenten met een kippetje, bijvoorbeeld, of vis met zoete aardappelen.”
En hoe doe je dat met Day?
“Ik ben me echt heel bewust van wat ze eet. Natuurlijk laat ik ook wel wat dingen toe. Zoals leverworst, daar is ze gek op, maar verder probeer ik altijd gezonde keuzes voor haar te maken. Het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Zo krijgt ze altijd iets gezonds mee naar school, komkommer, worteltjes met humus en soms een beetje pasta pesto. Dat vindt ze heerlijk. Als je het ’s avonds klaarmaakt, heb je daar ‘s ochtends geen omkijken meer naar. Verder let ik er heel erg op dat ze per dag twee stuks fruit binnenkrijgt. Daar beginnen we ’s ochtends al mee. Snoepen doet ze ook best, hoor, maar dan liefst van de biologische winkel of een stukje pure chocolade. Dat is echt een kwestie van wennen. Melkchoco-lade lust ze nu niet eens meer.”
Wat zijn jouw instaptips?
“Begin met het luisteren naar je lichaam, want elk lichaam is anders en reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Wanneer heb je bijvoorbeeld last van een opgezette buik? Is dat elke keer na het eten van een broodje? Je zult zien dat als je brood voor speltbrood verwisselt, je al verandering ziet. Kijk verder vooral naar waar je makkelijk gezondere keuzes kunt maken, zonder dat je je hele leven hoeft om te gooien. Eet je veel pasta? Vervang deze dan door speltpasta of glutenvrije pasta. Eet je veel rijst, vervang deze dan door zilvervliesrijst. En probeer waar het kan geen pakjes te gebruiken, maar kies voor versgemaakt. Denk aan de voorverpakte toetjes voor kinderen. Veel beter kun je wat yoghurt of sojayoghurt blenderen met bijvoorbeeld blauwe bessen. En soms bak ik voor Day een appel met kaneel in de pan.”
Wat is jouw grootste ontdekking?
“Kokosvet. Ik doe er werkelijk alles mee: bakken, gebruiken als toevoeging bij de havermout… Het is een stuk gezonder dan boter of olijfolie.”
Ben je benieuwd naar het hele artikel? Klik dan hier.
Wil je nog meer lezen over gezond eten mét kinderen? Lees dan verder in dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
22 mei 2015
Smaak en kleuren
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
29 november 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –