Interview met Vivian over gezond eten en hoe je dit doet met kinderen.
Gezond eten is in, maar hoe doe je dat in de praktijk? Ik deed een interview voor fabulous mama & family en gaf hierbij mijn tips en trucs voor gezond eten mét kinderen.
Wat is jouw visie op eten?
“Ik eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Dat betekent in de praktijk dat ik zuiver biologisch eet, met zo min mogelijk suiker, gluten en E-nummers.”
Wat betekent gezond eten voor jou?
“Eigenlijk alles. Ik zou willen dat ik eerder had geweten hoeveel verschil het maakt voor je lichaam. Dan had ik Day vanaf haar geboorte al volgestopt met avocado en groentesappen. Ik heb een tijd lang echt niet lekker in mijn vel gezeten; niet fit, wat dikker, maar ook geestelijk en lichamelijk niet in balans. Dat is nu weg. Neem iets simpels als een opgezwollen buik. Die had ik vroeger heel vaak. Sinds ik geen gluten meer eet, is dat over. Zo makkelijk kan het zijn.”
Waar bestaat jouw ontbijt uit?
“Ik begin mijn dag altijd met een shake. Daarin doe ik een bladgroente of kool, zoals boerenkool, een fruitsoort, zoals blauwe bessen en/of banaan, en kokoswater. Ook voeg ik een schep plantaardig eiwitpoeder toe en een superfood, zoals chiazaad en bijenpollen. Verder eet ik om elf uur vaak een bordje havermout met amandelmelk en kokosvet.”
Dat klinkt als heel veel werk.
“Valt reuze mee. Het is meer een kwestie van wennen. Superfoods bestel je heel makkelijk online en als je zorgt dat je die standaard in huis hebt, zit je al goed. Verder heeft iedereen denk ik wel groenten en fruit in huis. Even in de blender en klaar. Wat je ook kunt doen, is de shake meenemen voor ’s middags, als je ‘s morgens geen tijd hebt om hem op te drinken. ’s Avonds eten we net als anderen. Groenten met een kippetje, bijvoorbeeld, of vis met zoete aardappelen.”
En hoe doe je dat met Day?
“Ik ben me echt heel bewust van wat ze eet. Natuurlijk laat ik ook wel wat dingen toe. Zoals leverworst, daar is ze gek op, maar verder probeer ik altijd gezonde keuzes voor haar te maken. Het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Zo krijgt ze altijd iets gezonds mee naar school, komkommer, worteltjes met humus en soms een beetje pasta pesto. Dat vindt ze heerlijk. Als je het ’s avonds klaarmaakt, heb je daar ‘s ochtends geen omkijken meer naar. Verder let ik er heel erg op dat ze per dag twee stuks fruit binnenkrijgt. Daar beginnen we ’s ochtends al mee. Snoepen doet ze ook best, hoor, maar dan liefst van de biologische winkel of een stukje pure chocolade. Dat is echt een kwestie van wennen. Melkchoco-lade lust ze nu niet eens meer.”
Wat zijn jouw instaptips?
“Begin met het luisteren naar je lichaam, want elk lichaam is anders en reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Wanneer heb je bijvoorbeeld last van een opgezette buik? Is dat elke keer na het eten van een broodje? Je zult zien dat als je brood voor speltbrood verwisselt, je al verandering ziet. Kijk verder vooral naar waar je makkelijk gezondere keuzes kunt maken, zonder dat je je hele leven hoeft om te gooien. Eet je veel pasta? Vervang deze dan door speltpasta of glutenvrije pasta. Eet je veel rijst, vervang deze dan door zilvervliesrijst. En probeer waar het kan geen pakjes te gebruiken, maar kies voor versgemaakt. Denk aan de voorverpakte toetjes voor kinderen. Veel beter kun je wat yoghurt of sojayoghurt blenderen met bijvoorbeeld blauwe bessen. En soms bak ik voor Day een appel met kaneel in de pan.”
Wat is jouw grootste ontdekking?
“Kokosvet. Ik doe er werkelijk alles mee: bakken, gebruiken als toevoeging bij de havermout… Het is een stuk gezonder dan boter of olijfolie.”
Ben je benieuwd naar het hele artikel? Klik dan hier.
Wil je nog meer lezen over gezond eten mét kinderen? Lees dan verder in dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
25 januari 2015
Glutenintolerantie
10 november 2015
Placenta ‘eten’, doe jij mee of sla je over?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
4 december 2014
Foodtrends 2015
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
29 april 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –