Interview met Vivian over gezond eten en hoe je dit doet met kinderen.
Gezond eten is in, maar hoe doe je dat in de praktijk? Ik deed een interview voor fabulous mama & family en gaf hierbij mijn tips en trucs voor gezond eten mét kinderen.
Wat is jouw visie op eten?
“Ik eet zo puur en onbewerkt mogelijk. Dat betekent in de praktijk dat ik zuiver biologisch eet, met zo min mogelijk suiker, gluten en E-nummers.”
Wat betekent gezond eten voor jou?
“Eigenlijk alles. Ik zou willen dat ik eerder had geweten hoeveel verschil het maakt voor je lichaam. Dan had ik Day vanaf haar geboorte al volgestopt met avocado en groentesappen. Ik heb een tijd lang echt niet lekker in mijn vel gezeten; niet fit, wat dikker, maar ook geestelijk en lichamelijk niet in balans. Dat is nu weg. Neem iets simpels als een opgezwollen buik. Die had ik vroeger heel vaak. Sinds ik geen gluten meer eet, is dat over. Zo makkelijk kan het zijn.”
Waar bestaat jouw ontbijt uit?
“Ik begin mijn dag altijd met een shake. Daarin doe ik een bladgroente of kool, zoals boerenkool, een fruitsoort, zoals blauwe bessen en/of banaan, en kokoswater. Ook voeg ik een schep plantaardig eiwitpoeder toe en een superfood, zoals chiazaad en bijenpollen. Verder eet ik om elf uur vaak een bordje havermout met amandelmelk en kokosvet.”
Dat klinkt als heel veel werk.
“Valt reuze mee. Het is meer een kwestie van wennen. Superfoods bestel je heel makkelijk online en als je zorgt dat je die standaard in huis hebt, zit je al goed. Verder heeft iedereen denk ik wel groenten en fruit in huis. Even in de blender en klaar. Wat je ook kunt doen, is de shake meenemen voor ’s middags, als je ‘s morgens geen tijd hebt om hem op te drinken. ’s Avonds eten we net als anderen. Groenten met een kippetje, bijvoorbeeld, of vis met zoete aardappelen.”
En hoe doe je dat met Day?
“Ik ben me echt heel bewust van wat ze eet. Natuurlijk laat ik ook wel wat dingen toe. Zoals leverworst, daar is ze gek op, maar verder probeer ik altijd gezonde keuzes voor haar te maken. Het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Zo krijgt ze altijd iets gezonds mee naar school, komkommer, worteltjes met humus en soms een beetje pasta pesto. Dat vindt ze heerlijk. Als je het ’s avonds klaarmaakt, heb je daar ‘s ochtends geen omkijken meer naar. Verder let ik er heel erg op dat ze per dag twee stuks fruit binnenkrijgt. Daar beginnen we ’s ochtends al mee. Snoepen doet ze ook best, hoor, maar dan liefst van de biologische winkel of een stukje pure chocolade. Dat is echt een kwestie van wennen. Melkchoco-lade lust ze nu niet eens meer.”
Wat zijn jouw instaptips?
“Begin met het luisteren naar je lichaam, want elk lichaam is anders en reageert anders op bepaalde voedingsstoffen. Wanneer heb je bijvoorbeeld last van een opgezette buik? Is dat elke keer na het eten van een broodje? Je zult zien dat als je brood voor speltbrood verwisselt, je al verandering ziet. Kijk verder vooral naar waar je makkelijk gezondere keuzes kunt maken, zonder dat je je hele leven hoeft om te gooien. Eet je veel pasta? Vervang deze dan door speltpasta of glutenvrije pasta. Eet je veel rijst, vervang deze dan door zilvervliesrijst. En probeer waar het kan geen pakjes te gebruiken, maar kies voor versgemaakt. Denk aan de voorverpakte toetjes voor kinderen. Veel beter kun je wat yoghurt of sojayoghurt blenderen met bijvoorbeeld blauwe bessen. En soms bak ik voor Day een appel met kaneel in de pan.”
Wat is jouw grootste ontdekking?
“Kokosvet. Ik doe er werkelijk alles mee: bakken, gebruiken als toevoeging bij de havermout… Het is een stuk gezonder dan boter of olijfolie.”
Ben je benieuwd naar het hele artikel? Klik dan hier.
Wil je nog meer lezen over gezond eten mét kinderen? Lees dan verder in dit artikel.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
29 november 2017
femke Van der velden –
Marijke de Kruijff –
Levering is goed, heb mail gestuurd voor weekmenu dat bij help ik val niet af hoort aan te vragen zoals ik had gelezen op instagram maar krijg mail dat ze niet ieder mailtje persoonlijk kunnen beantwoorden.
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.