Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
9 maart 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –