Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
5 maart 2016
Ultiem geluk
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
30 december 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –