Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
7 april 2023
Chocolade smoothie
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
3 september 2015
Boerenkoolchips
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
22 mei 2015
Smaak en kleuren
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
15 januari 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –