Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
13 augustus 2015
Homemade Hummus
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
16 november 2016
Interview Vriendin
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
3 februari 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –