Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
21 augustus 2017
Avocado risotto
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
3 september 2015
Boerenkoolchips
8 september 2015
Healthy Kids
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
13 januari 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –