Verschillende soorten glutenvrije pasta zijn tegenwoordig makkelijk te verkrijgen. Maar nu heb ik een lekkere gezondere versie voor het eten van glutenvrije pasta. Namelijk; ’Courgetti’. Oftewel courgetteslierten die je eet alsof het spaghetti is.
En ik kan je zeggen dat het ontzettend lekker is, ook als je normaal gesproken wel gewoon (glutenvrije) pasta eet. Op deze manier kom je ook heel snel aan je dagelijkse portie groente!
Omdat de courgette in dit geval zowel als pasta én groente gebruikt wordt, heb je veel courgette nodig, ongeveer 1 courgette per persoon.
Nu zul je je afvragen hoe je ooit courgette slierten gaat krijgen? Dat is ontzettend makkelijk! Namelijk met een Juliennesnijder / Spirelli (deze kun je kopen in verschillende kookwinkels)
De courgette, tomaat, pesto & knoflookgarnalen vormen samen een heerlijk glutenvrij gerecht met een Italiaans tintje. En daarnaast ook ontzettend gezond!
Ingrediënten | Voor 2 personen
2 courgettes
200 gram garnalen
1 teen knoflook
3 tomaten
2 eetlepels groene pesto
2 eetlepels pijnboompitjes
Peper & zout
Kokosolie en olijfolie
Stap voor stap
– Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in met de kokosolie en leg de tomaten erin. Besprenkel ze met peper, zout & kokosolie. Rooster de tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.
– Was de courgette eerst goed af. Snijd dan de courgette met een juliennesnijder / spirelli in lange slierten. Doe de courgetti in een kom en besprenkel met wat zout.
– Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een koekenpan.
– Bak de garnalen in kokosolie en voeg de knoflook erbij. Bak daarna de courgetti ook even kort in de koekenpan en roer de pesto erdoor.
– Verdeel de courgetti over 2 borden en doe de knoflookgarnalen erbij.
– Haal de tomaten uit de oven en voeg deze toe samen met de pijnboompitjes. Besprenkel als laatste nog even de beide borden met een lekkere olijfolie.
Eetsmakelijk!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
1 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –