Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
4 oktober 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –