Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –