Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
13 oktober 2018
Sushi omelet
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
17 september 2015
Ontbijt ijs
20 juni 2016
3 x koffievervangers
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
8 september 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –