Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
6 oktober 2014
Eetdagboek review
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
8 mei 2014
Mom in shape
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
1 juni 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –