Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
30 april 2014
ONE event!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
3 september 2015
Boerenkoolchips
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
9 augustus 2015
Herman over bonen
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
4 december 2014
Foodtrends 2015
3 december 2015
Ontgif je groenten
6 februari 2021
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –