Zout! Naast dat we allemaal weten dat je er maar heel weinig van nodig hebt, zit zout vol met goede vitaminen en mineralen en spoorelementen. Deze hebben we nodig voor een goede stofwisseling, immuunsysteem en de werking van onze organen. Overal zit zout in, wat maakt dat je er maar heel weinig van nodig hebt om voldoende binnen te krijgen. Zout is vooral belangrijk voor de werking van onze nieren. Van alle soorten zout is Keltisch Zeezout het meest ‘vriendelijke’ tafelzout. We zullen hieronder toelichten waarom.
Waarom Keltisch zeezout?
Van alle soorten zout heeft Keltisch zeezout het laagste natriumgehalte, wat dit zout tot de zachtste en vriendelijkste ‘tafelzouten’ ter wereld maakt. Het ruim tweeduizend jaar oude Keltische zoutwinningsproces is hiervoor verantwoordelijk. Keltisch zeezout wordt handmatig gewonnen volgens een traditionele, meer dan 2000 jaar oude Keltische methode in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Bovendien vermengt het zeezout zich met de kleimineralen. Dit komt de mineralen inhoud van het zout alleen maar ten goede. Keltisch zeezout komt uit de moerassen, deze moerassen fungeren als een soort zuiveringssysteem. De zure klei neutraliseert het zeewater en brengt het natriumgehalte terug. Het hele zuiveringsproces duurt zo’n twee weken, waarna het zeewater in een bassin komt en verdampt door de zon. De zoutwinner schept het zout dan handmatig op. Het zout wordt niet gewassen, niet gedroogd en er worden geen stoffen aan toegevoegd. Dit houdt de mineralenbalans intact.
Wat voor soorten Keltisch zeezout zijn er?
Keltisch zeezout is in twee varianten verkrijgbaar. Namelijk als ‘sel gris’, wat ook wel grof zeezout wordt genoemd en als ‘Fleur de sel’ (bloem van het zout), ofwel; het witte tafelzout genoemd.
Nog een leuk weetje
Keltisch zeezout bevat dus veel mineralen en spoorelementen die allemaal in de perfecte verhouding, samenstelling en balans ten opzichte van elkaar staan. Dit is zichtbaar in de kristallen die van uiteenlopende grootte zijn en de zeer complexe, zachte smaak waarin behalve zouttinten, ook zoete en zelfs bittertinten te proeven zijn!
Tekst: Renée Beers, Keltischzeezout.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
30 september 2015
Glutenvrije maand
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
15 februari 2017
FRIET
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
1 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –