De blender is een onmisbaar item in onze keuken. Wij van de redactie maken hier dagelijks gebruik van. Het begint ‘s ochtends al met smoothies, dan ‘s middags met soepen en ‘s avonds voor bijvoorbeeld sauzen. Kortom: wij maken hier trouw gebruik van. Dus je kunt je voorstellen dat het apparaat behoorlijk vies kan worden..
Hoe maak je je blender schoon?
Stap 1: Was je blender direct na gebruik. Laat de resten dus niet aankoeken, want dan gaat het schrobben een stuk lastiger.
Stap 2: Gebruik een druppel afwasmiddel! Doe dit in de blender en voeg hier een beetje warm water aan toe. Blend het sopje vervolgens ongeveer een minuut op de hoogste stand. Hierna spoel je de blender uiteraard nog een keer goed na.
Wat doe je als er witte aanslag achterblijft?
Echte diehard blender gebruikers zullen merken dat er misschien soms wat witte aanslag achterblijft. Dit kan komen door de mineralen in de groenten en fruitsoorten. De witte aanslag kun je tegengaan door een kopje witte azijn in de blender te doen. Ook hier doe je een beetje warm water bij en dit laat je een nachtje staan. De volgende morgen giet je het eruit en spoel je het nog een keer goed na. Als het goed is is je blender nu weer zo goed als nieuw!
Tip: Als je van smoothies houdt waar je ook notenboter aan toevoegt, kun je dit het beste als het laatste doen. Op deze manier heb je de minste kans op (onnodige) aanslag. De kleverige substantie kan namelijk behoorlijk hardnekkig zijn, dus als je de notenboter voor het laatst bewaart, scheelt je dit een hoop gekras.
LEES OOK: Met deze keukenapparaten kun je Celery Juice maken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
12 december 2014
15 foods voor 2015
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
25 maart 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –