De blender is een onmisbaar item in onze keuken. Wij van de redactie maken hier dagelijks gebruik van. Het begint ‘s ochtends al met smoothies, dan ‘s middags met soepen en ‘s avonds voor bijvoorbeeld sauzen. Kortom: wij maken hier trouw gebruik van. Dus je kunt je voorstellen dat het apparaat behoorlijk vies kan worden..
Hoe maak je je blender schoon?
Stap 1: Was je blender direct na gebruik. Laat de resten dus niet aankoeken, want dan gaat het schrobben een stuk lastiger.
Stap 2: Gebruik een druppel afwasmiddel! Doe dit in de blender en voeg hier een beetje warm water aan toe. Blend het sopje vervolgens ongeveer een minuut op de hoogste stand. Hierna spoel je de blender uiteraard nog een keer goed na.
Wat doe je als er witte aanslag achterblijft?
Echte diehard blender gebruikers zullen merken dat er misschien soms wat witte aanslag achterblijft. Dit kan komen door de mineralen in de groenten en fruitsoorten. De witte aanslag kun je tegengaan door een kopje witte azijn in de blender te doen. Ook hier doe je een beetje warm water bij en dit laat je een nachtje staan. De volgende morgen giet je het eruit en spoel je het nog een keer goed na. Als het goed is is je blender nu weer zo goed als nieuw!
Tip: Als je van smoothies houdt waar je ook notenboter aan toevoegt, kun je dit het beste als het laatste doen. Op deze manier heb je de minste kans op (onnodige) aanslag. De kleverige substantie kan namelijk behoorlijk hardnekkig zijn, dus als je de notenboter voor het laatst bewaart, scheelt je dit een hoop gekras.
LEES OOK: Met deze keukenapparaten kun je Celery Juice maken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
3 september 2015
Gezonde chocopasta
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
5 februari 2021
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –