De blender is een onmisbaar item in onze keuken. Wij van de redactie maken hier dagelijks gebruik van. Het begint ‘s ochtends al met smoothies, dan ‘s middags met soepen en ‘s avonds voor bijvoorbeeld sauzen. Kortom: wij maken hier trouw gebruik van. Dus je kunt je voorstellen dat het apparaat behoorlijk vies kan worden..
Hoe maak je je blender schoon?
Stap 1: Was je blender direct na gebruik. Laat de resten dus niet aankoeken, want dan gaat het schrobben een stuk lastiger.
Stap 2: Gebruik een druppel afwasmiddel! Doe dit in de blender en voeg hier een beetje warm water aan toe. Blend het sopje vervolgens ongeveer een minuut op de hoogste stand. Hierna spoel je de blender uiteraard nog een keer goed na.
Wat doe je als er witte aanslag achterblijft?
Echte diehard blender gebruikers zullen merken dat er misschien soms wat witte aanslag achterblijft. Dit kan komen door de mineralen in de groenten en fruitsoorten. De witte aanslag kun je tegengaan door een kopje witte azijn in de blender te doen. Ook hier doe je een beetje warm water bij en dit laat je een nachtje staan. De volgende morgen giet je het eruit en spoel je het nog een keer goed na. Als het goed is is je blender nu weer zo goed als nieuw!
Tip: Als je van smoothies houdt waar je ook notenboter aan toevoegt, kun je dit het beste als het laatste doen. Op deze manier heb je de minste kans op (onnodige) aanslag. De kleverige substantie kan namelijk behoorlijk hardnekkig zijn, dus als je de notenboter voor het laatst bewaart, scheelt je dit een hoop gekras.
LEES OOK: Met deze keukenapparaten kun je Celery Juice maken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
3 september 2015
Boerenkoolchips
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
22 mei 2015
Smaak en kleuren
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
9 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –