Ingredienten 

*een biologische bloemkool

*flink aantal grote bladen van de groene kool

*paar takjes tijm

*klein handje komijn

*halve ui

*peper en (keltisch) zeetzout

*aantal plakjes biologische gerookte zalm

Bereiding

Ideaal voor soepen en eigenlijk voor al je groenten is een stoompan. Het liefst één met 3 lagen. De onderste pan vul je met water. De twee pannen boven op zijn stoompannen met gaatjes aan de onderkant. De stoompannen vul je met bloemkool en de grote bladen van de groene kool. Tijdens het stomen strooi je het zeezout over de groenten.

Je stoomt de groenten tot dat ze bijna beetgaar zijn. Je giet het water uit de onderste pan en vult de pan daarna met de groenten. Essentieel hier is natuurlijk de staafmixer, waarmee je de groenten pureert. Je voegt de tijm, ui en komijn toe. Ondertussen houd je de soep op een lage temperatuur warm. Pureer net zolang tot dat het een grote massa wordt. Je kunt water toevoegen om de soep meer vloeibaar te maken.

Haal de pan van het vuur en vul de soepkommen met de maaltijdsoep. Versier elke kom met een aantal plakjes gerookte zalm en maak het gerecht af met een beetje peper.

Eet smakelijk!

 

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten