Ben jij bewust van de geneeskracht van boerenkool? Het gewas zit vol vitaminen en mineralen dat het de status als Superfood krijgt. Sinds topkoks de groente gebruiken voor de meest uiteenlopende culinaire gerechten stijgt de populariteit tot ongekende hoogte. Drie redenen waarom iedereen regelmatig boerenkool zou moeten eten!
Extreem hoge vitaminewaarden
De voedingswaarden van vitaminen in boerenkool is ongekend hoog. Zo hoog dat het zelfs de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overtreft. Gelukkig kan dat geen kwaad, zeker niet in tijden dat jouw immuunsysteem wel een boost kan gebruiken. 250 gram boerenkool is goed voor 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A en 180% voor vitamine C. Dat klinkt goed!
Meer vitamine C dan in een sinaasappel
De hoeveelheid vitamine C in hetzelfde gewicht boerenkool is vele malen groter dan de vitamine C in bijvoorbeeld een sinaasappel. Wanneer we een griepje of verkoudheid voelen aankomen is het toedienen van extra vitamine C een absolute must. Je immuunsysteem wordt getriggerd en de kans dat een verkoudheid doorzet wordt kleiner. Daarbij zorgt vitamine C voor een energiek lijf en daar worden we blij van! Naast vitamine C bevat boerenkool ook veel vitamine E en bijna alle vitamine B soorten.
Een scala aan mineralen
Naast de vele vitamines die boerenkool kent bevat het ook een scala aan mineralen. Denk hierbij aan mangaan, koper en kalium. Mangaan is een belangrijk mineraal bij de stofwisseling. De schilklier heeft namelijk voldoende mangaan nodig om hormonen te kunnen produceren die belangrijk zijn voor je vertering. Koper is een essentieel mineraal voor de opname van ijzer. Het mineraal kalium is essentieel bij de balans voor de PH-waarde van je lichaam. Met name voor sporters is het belangrijk voldoende kalium binnen te krijgen voor het herstel van je spieren.
Tekst: Noeska Pak
Bron: Mens en Gezondheid
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
20 juni 2016
3 x koffievervangers
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
19 mei 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –