Ben jij bewust van de geneeskracht van boerenkool? Het gewas zit vol vitaminen en mineralen dat het de status als Superfood krijgt. Sinds topkoks de groente gebruiken voor de meest uiteenlopende culinaire gerechten stijgt de populariteit tot ongekende hoogte. Drie redenen waarom iedereen regelmatig boerenkool zou moeten eten!
Extreem hoge vitaminewaarden
De voedingswaarden van vitaminen in boerenkool is ongekend hoog. Zo hoog dat het zelfs de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid overtreft. Gelukkig kan dat geen kwaad, zeker niet in tijden dat jouw immuunsysteem wel een boost kan gebruiken. 250 gram boerenkool is goed voor 2600% van de ADH voor vitamine K, 700% van de ADH voor vitamine A en 180% voor vitamine C. Dat klinkt goed!
Meer vitamine C dan in een sinaasappel
De hoeveelheid vitamine C in hetzelfde gewicht boerenkool is vele malen groter dan de vitamine C in bijvoorbeeld een sinaasappel. Wanneer we een griepje of verkoudheid voelen aankomen is het toedienen van extra vitamine C een absolute must. Je immuunsysteem wordt getriggerd en de kans dat een verkoudheid doorzet wordt kleiner. Daarbij zorgt vitamine C voor een energiek lijf en daar worden we blij van! Naast vitamine C bevat boerenkool ook veel vitamine E en bijna alle vitamine B soorten.
Een scala aan mineralen
Naast de vele vitamines die boerenkool kent bevat het ook een scala aan mineralen. Denk hierbij aan mangaan, koper en kalium. Mangaan is een belangrijk mineraal bij de stofwisseling. De schilklier heeft namelijk voldoende mangaan nodig om hormonen te kunnen produceren die belangrijk zijn voor je vertering. Koper is een essentieel mineraal voor de opname van ijzer. Het mineraal kalium is essentieel bij de balans voor de PH-waarde van je lichaam. Met name voor sporters is het belangrijk voldoende kalium binnen te krijgen voor het herstel van je spieren.
Tekst: Noeska Pak
Bron: Mens en Gezondheid
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
31 juli 2014
A kiwi a day…
3 december 2015
Ontgif je groenten
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
28 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –