Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
23 juli 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –