Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
20 juni 2015
Lazy Sushi
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
6 oktober 2014
Eetdagboek review
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
25 juli 2015
Voeding met Viv
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
18 augustus 2015
Slanke salade
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
3 juli 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –