Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
2 juli 2014
Aan het infuus
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
16 november 2016
Interview Vriendin
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
8 juli 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –