Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
21 augustus 2017
Avocado risotto
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
16 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –