Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
11 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –