Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
3 december 2015
Ontgif je groenten
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
30 oktober 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –