Na decennia als gastheer bij verschillende gerenommeerde horecazaken te hebben gewerkt en thuis de sterren van de hemel te hebben gekookt voor familie en vrienden, werd in 2012 de ultieme droom van Papa Kazmi gerealiseerd: een eigen restaurant. Hills & Mills werd een druk bezocht pareltje waar Papa Kazmi zijn gasten dagelijks betovert met de moderne, Indiase keuken.
Om deze droom compleet te maken, is het idee ontstaan om deze hartverwarmende recepten te bundelen. Met de intentie om een stukje van zijn magie bij de mensen thuis brengen, is het kookboek van Papa Kazmi inmiddels zeer succesvol ontvangen!. Je wordt meegenomen langs oprechte, gezonde, en lekkere recepten, verteld aan de hand van waardevolle familie herinneringen. Speciaal voor VivOnline mogen wij onderstaand recept met je delen!
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango en ananas
Deze curry doet het geweldig bij zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Hij is kruidig, voedzaam en met de ananas en mango lekker tropisch. Bovendien zijn alle kruiden in dit gerecht een goede manier voor een extra gezonde boost, al eerder vertelden we je namelijk over alle voordelen van het gebruik van kruiden en specerijen!
Ingrediënten
4 el rijstolie
1 middelgrote ui
1 tl komijnzaad
50 ml water
3 tl korianderpoeder
1 1/2 tl zout
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
400 gr kikkererwten
300 gr zoete aardappel
1/4 courgette
1 gele of rode paprika
3 tomaten
400 ml kokosmelk
1/2 mango
1/4 ananas
1/2 bosje koriander
2 handjes spinazie
Garnituur
600 gr basmatirijst
4 papadums
4 schijfjes ananas
eventueel serveren met tomatensalade:
1 rode ui
2 tomaten
1/2 limoen
4 takjes koriander
zout en peper naar smaak
Kook de rijst volgens voorschriften. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de zoete aardappel en courgette in schijfjes en de paprika en tomaten in blokjes. Verwarm de olie op middelhoog vuur en bak de ui goudbruin (regelmatig roeren). Voeg de komijn toe en bak nog zo’n 1/2 minuut (blijven roeren). Voeg het water en de overige kruiden toe en bak nog 3 minuten (tot de olie loskomt van de kruiden). Blijf regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten, zoete aardappel, groenten en kokosmelk toe, roer het goed door en kook het geheel 15 minuten op laag vuur. Snijd de mango en ananas in blokken. Snijd de koriander grof. Voeg de vruchten, koriander en spinazie toe, roer het geheel voorzichtig en haal de pan van het vuur. Serveer met de rijst, papadums en tomatensalade. Top af met schijfjes ananas.
tip: maak het gerecht nóg spannender met een vers pepertje
Ook benieuwd naar de rest van deze hartverwarmende recepten? Je kunt het boek hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
31 juli 2014
A kiwi a day…
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
1 september 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –