Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
1 april 2015
Saoto soep
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
11 september 2014
Eetdagboek review
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
31 mei 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –