Na onze oproep op Facebook voor mensen met een vegan lifestyle kregen we een mail van Loulou. Loulou heeft samen met haar zus Isabella de blog Go With The Glow en zij zullen vanaf vandaag elke twee weken een heerlijk vegan recept met ons delen!
Wie zijn wij?
Wij zijn Isabella en Loulou, zussen, vriendinnen, partners en soulmates. We hebben een actief en sociaal bestaan in Amsterdam. We sporten veel, we houden van reizen, we hebben twee honden, zingen graag en dansen wel eens tot de zon op komt. En er is nog iets wat we gemeen hebben, namelijk onze levensstijl en drive om van deze wereld een betere plek te maken, hapje voor hapje.
Go with the glow
Daarom hebben we Go With The Glow opgericht, die dient als lifestyle wijzer naar een plantaardige, bewuste, duurzame en liefdevolle levensstijl. Door middel van online content, workshops, lezingen en events is het onze missie om jou in jouw kracht te stellen om geïnformeerde en bewuste keuzes te maken.
Wij geloven dat alles wat straalt van binnen uit komt en dat plantaardig eten je zal sieren met een healthy Glow!
Ons motto is Eat the rainbow! Elke kleur heeft zo zijn eigen waardevolle voedingsstoffen en daarom kun je van ons altijd kleurrijke gerechten verwachten!
Wil je bij een van onze events aanwezig zijn?
- Vegan brunch 23 september in de Hoxton
- Workshop over de wet van de aantrekkingskracht 24 september in de Hoxton
- Vegan Italian brunch 4 november in de Hoxton
Tickets via www.tibbaa.com/gowiththeglow
Recept
Gepofte zoete aardappel met rode curry
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 of 4 zoete aardappels (Afhankelijk van de grootte van de aardappels)
- olijfolie
- een ui
- 50 gram lupine bonen of kikkererwten
- een handje bloemkool roosjes
- een handje romanesco
- koriander
- een blikje kokosmelk
- rode curry pasta (wij haalden ‘m bij de bio winkel)
- granaat appel pitjes
- optioneel: ongezoete soya yoghurt
Deze Gepofte zoete aardappels met rode curry zijn een feestje om voor te schotelen en een volwaardige maaltijd!
Door de lupine bonen is de maaltijd rijk aan proteïnen.
Zo maak je het
Wij weekten een avond van te voren lokaal gekweekte lupine bonen. Lupine is een hoogwaardige eiwit bron en duurzame vlees vervanger. Wij koken meestel een aardig voorraadje en vriezen een deel in om later te gebruiken. Je kunt de lupine bonen ook gerust vervangen voor kant en klare kikkererwten uit blik om tijd te besparen.
Kook de geweekte lupine bonen ongeveer 60 tot 100 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Was de aardappels met een aardappel borsteltje en smeer ze in met olijf olie. Prik met een vork gaatjes in de aardappels. Afhankelijk van de grootte van de aardappels laat je ze tussen de 30 en 60 minuten garen.
Ondertussen ga je aan de slag met de curry!
Kook de bloemkool en romanesco kort, zodat ze nog crunchy zijn.
Snijd de ui fijn en fruit deze in olijf olie. Voeg de rode curry pasta en kokosmelk toe en laat vervolgens de lupine bonen, de bloemkool en romanesco zachtjes mee koken.
Wanneer de zoete aardappels klaar zijn snijd je er een opening in (Pas op voor je vingers!) en vul ze op met de curry. Top deze af met verse koriander en granaatappel pitjes.
Je kunt er optioneel nog een scheut ongezoete soya yoghurt overheen schenken als dressing. Lekker fris!
Start Glowing!
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
22 mei 2015
Smaak en kleuren
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
6 september 2016
Keltisch zeezout
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
19 maart 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –