Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
22 mei 2015
Smaak en kleuren
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
30 september 2015
Glutenvrije maand
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
31 juli 2014
A kiwi a day…
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
15 februari 2017
FRIET
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
15 april 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –