Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2017
FRIET
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
3 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –