Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
8 september 2015
Healthy Kids
11 december 2014
Sporttrends 2015
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
9 juni 2016
Rode linzensoep
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
9 augustus 2015
Herman over bonen
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
12 juli 2019
Voorkom late-night snacking met onze tips!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
20 juni 2015
Lazy Sushi
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
2 september 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –