Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
25 januari 2015
Glutenintolerantie
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
21 augustus 2017
Avocado risotto
30 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –