Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
29 september 2022
Vermoeid, of weinig energie voordat je ongesteld wordt? Mijn 9 tips
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
13 augustus 2015
Homemade Hummus
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
4 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –