Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
23 februari 2016
Hongergevoel?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
17 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –