Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 september 2014
Eetdagboek review
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
10 november 2015
Viv Health Event
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
12 maart 2015
Insecten als snack
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
21 juli 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –