Het lichte en zijdezachte kleine zusje van de romige Carbonara. Romige Carbonara. Glinsterend met Rude Health Oat Drink, veel zwarte peper en Parmezaanse kaas.
Aantal: 2
Bereidingstijd: 10 min
Kooktijd: 10 min
Recept:
- 200 g spaghetti
- 2 vrije uitloop eierdooiers
- 50 ml Rude Health Oat Drink
- 1 teen knoflook
- Handvol geraspte Parmezaanse kaas
- Handvol bevroren erwten, asperges en courgettes (mini’s werken goed) of andere groenten in stukken van vergelijkbare grootte gesneden.
- Een paar takjes tijm, geplukt.
Methode:
- Breng een grote pan met gezout water aan de kook.
- Snij de courgette in hoekstukken met gelijke grootte.
- Mix de eierdooiers, het grootste deel van de Parmezaanse kaas, de havermelk en de zout en peper met een vork.
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking
- Verwarm een grote, diepe koekenpan met een scheutje olie.
- Doe de groenten in de pan en roer totdat ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook in de laatste minuut toe, zodat het niet verbrand.
- Voeg de bevroren kikkererwten toe, halverwege de kooktijd van de spaghetti.
- Giet de pasta af en bewaar een beker zetmeelachtig kookwater.
- Voeg de pasta en de kikkererwten toe aan de pan met de groenten en de eierdooiermix.
- Mix alles goed door elkaar, voeg een grote hoeveelheid zwarte peper en een scheut van het zetmeelachtige water tegelijk toe, totdat de pasta glanzend is en de gewenste consistentie bereikt is.
- Serveer gelijk met de tijm en de overige Parmezaanse kaas.
OOK LEKKER: Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon.
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
9 juni 2016
Rode linzensoep
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
4 december 2014
Foodtrends 2015
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
23 oktober 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –