Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 oktober 2018
Sushi omelet
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
1 december 2015
Wij hebben leuke sinterklaas cadeau tips voor jou!
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
31 juli 2014
A kiwi a day…
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
20 juli 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –