Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
23 maart 2015
Dopper winnen
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
10 november 2015
Placenta ‘eten’, doe jij mee of sla je over?
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
18 mei 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –