Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
11 december 2014
Sporttrends 2015
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
31 maart 2015
Gifvrij eten
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
4 oktober 2017
Help mij water drinken
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
12 maart 2015
Insecten als snack
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
5 maart 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –