Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
13 augustus 2015
Homemade Hummus
28 oktober 2014
Eetdagboek review
1 december 2015
Wij hebben leuke sinterklaas cadeau tips voor jou!
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
1 juli 2016
VEGAN OREO!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
29 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –