Voor een flinke punt glutenvrije appeltaart kun je mij ’s nachts wakker maken. Want och, wat eet ik toch graag appeltaart met dit herfstige weer. Smullen geblazen, want hier volgt het recept!
Ingrediënten (Voor 6 à 8 personen)
- 200 gram Mix C Schär + iets extra
- 150 gram roomboter + iets extra
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1,5 groot ei
- 30 gram rozijnen
- +/- 4 appels (Jonagold of Elstar)
- 40 gram suiker (voor vulling)
- 1 ruime theelepel kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder).
- Wel de rozijnen in heet water.
- Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Komt de boter uit de koelkast, verwarm deze dan 20 seconden in de magnetron.
- Doe de boter, mix C, 100 basterd suiker en 1 ei in een kom.
- Mix met de deeghaken of met de hand tot een mooi glad deeg.
- Gebruik een springvorm van 24 cm doorsnee.
- Bekleed de bodem met bakpapier en besmeer de zijkanten met roomboter.
- Bekleed de vorm met het deeg.
- Houd een deel over voor de bovenkant van de taart.
- Schil de appels en snijd deze in partjes.
- Mix de rozijnen, suiker en kaneel door de appels.
- Stort het appelmengsel in de springvorm.
- Bestrooi het aanrecht met wat meel.
- Rol het overige deeg met een deegroller en snij hier stroken uit. Leg deze over het appelmengsel.
- Besmeer het deeg met ei.
- Zet de springvorm 50 minuten in de oven.
Geniet van deze glutenvrije appeltaart!
Tekst: Renée Beers voor missglutenvrij.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
11 september 2014
Eetdagboek review
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
6 oktober 2014
Eetdagboek review
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
23 juli 2016
GEZONDE ZOMERSE COCKTAILS
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
9 december 2018
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed
Samantha –