Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
6 september 2016
Keltisch zeezout
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
28 oktober 2014
Eetdagboek review
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
19 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –