Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
15 februari 2017
FRIET
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
13 oktober 2018
Sushi omelet
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
5 april 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –