Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
3 december 2015
Ontgif je groenten
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
9 juni 2016
Rode linzensoep
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
27 februari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –