Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
30 april 2014
ONE event!
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
4 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –