Je kent ze wel, de sundae ijsjes met allerlei kleurige toppings die je aanstaren op een warme zonnige dag. Hoe smakelijk ze er misschien ook uit mogen zien, schijn bedriegt. De ingrediëntenlijst verraadt al gauw dat je het eigenlijk geen ijs kunt noemen. Maar moet jij ondanks dat tóch veel moeite doen om hier nee tegen te zeggen? Dat begrijpen we! Geen zorgen! Met dit recept kun je zorgeloos genieten van jouw heerlijke sundae ice cream. Nice toch?!
Bananen (n)Ice Cream
(1 grote of 2 kleine porties)
- 2 bananen
- 2 el plantaardige melk (vb amandel)
Snijd de bananen in plakjes en stop ze (in een vershoudzakje) voor minstens 2 uur in de vriezer. Haal de bananen uit de vriezer en blend ze samen met de plantaardige melk tot een romige ijsmassa. Easy peasy dus!
Healthy Toppings
Romige chocolade topping
- 100 gr kokosolie (gesmolten)
- 4 el rauwe cacao poeder
- 1 el cacoanibs
Smelt de kokosolie en roer en de cacaopoeder en nibs doorheen. Nog romiger? Voeg een heel klein scheutje sojaroom toe.
Crunchy karamel topping
- 1 el notenpasta (of pindakaas)
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 el ahornsiroop
- fijngehakte pecannoten
Blend alle ingrediënten (behalve de noten) tot een romige saus. Schenk over je ijs en top af met wat gehakte nootjes.
Sticky toffee topping
- 7 dadels (ontpit)
- 1 el citroensap
- 1 tl vanille extract (of het merg van 1/2 vanillestokje)
- 1/2 tl himalaya- of zeezout
Laat de dadels minimaal 4 uur weken, en bewaar het water om later het mengsel eventueel te verdunnen. Voeg de dadels samen met de andere ingredienten in de blender en draai tot een glad mengsel. Voeg eventueel nog 1 a 2 eetlepels van het weekwater toe als de saus wilt verdunnen.
Chunky Strawberry
- 100 gr aardbeien (diepgevroren)
- 1 el water
- 1/2 el kokossnippers
Blend de aardbeien met het water tot een saus, schenk over het ijs, en maak af met wat kokossnippers.
Je merkt het al, de topping mogelijkheden zijn eindeloos. Wees gerust creatief, en stel je eigen topping samen! En met welke topping dan ook, ga er zorgeloos van genieten!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
5 oktober 2018
Viv’s detox
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
10 juni 2015
Raw kokos snack
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
8 september 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –