Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
1 juli 2016
VEGAN OREO!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
2 juli 2014
Aan het infuus
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
11 mei 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –