Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
6 september 2016
TERUG NAAR SCHOOL: OPLEIDING HORMOON THERAPEUT
6 september 2016
Keltisch zeezout
9 augustus 2015
Herman over bonen
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
5 augustus 2015
Afvallen? 5 tips
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
31 maart 2015
Gifvrij eten
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
12 mei 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –