Het is weer bijna tijd voor kerst en dat vraagt om heerlijke kerstkoekjes. Deze gingerbread koekjes zijn heerlijk en daarnaast zijn ze ook nog eens gezond! Je kunt ze dus zonder schuldgevoelens eten en daarnaast maak je de hele familie hier heel blij mee.
De gingerbread koekjes zijn: graanvrij, glutenvrij, suikervrij, en daarnaast zitten er kruiden in die ontstekingen tegengaan (gember en kaneel). De kerstkoekjes zijn heerlijk gekruid, zoet, knapperig en ze passen uiteraard perfect binnen het thema.
Ingrediënten:
- 2 cups amandelmeel
- ½ cup boekweitmeel
- ½ cup kokossuiker
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen kruidnagel
- ½ theelepel (glutenvrij) bakpoeder
- 1 eetlepel gemalen gember
- ¼ theelepel zout
- snufje peper
- 2 eetlepels avocado olie
- 1 ½ theelepel vanille
- ⅓ cup melasse stroop (dit is een vervanging voor reguliere stroop)
- 1 ei
- grof zeezout (optie voor garnering)
- gezonde frosting (verkrijgbaar in natuurwinkels)
Bereiden:
- Pak een grote kom en mix de volgende ingrediënten tot een gelijk geheel: amandelmeel, boekweitmeel, kokossuiker, gember, kaneel, kruidnagel, bakpoeder, zout en peper.
- Roer nu de volgende ingrediënten er doorheen: avocado olie, vanille, melasse stroop en het ei. Meng dit alles totdat er een massa ontstaat, mocht het deeg te nattig zijn kun je hier ¼ cup of ½ cup extra amandelmeel aan toevoegen. Doe dit door iedere keer een theelepeltje aan het beslag toe te voegen.
- Maak twee ballen van het deeg. Verpak ze vervolgens allebei in bakpapier, en zet ze een uur in de koelkast om te koelen.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Haal vast een bal uit de koelkast. Plaats deze op keukenpapier en leg hier nog een stuk keukenpapier bovenop. Gebruik een deegroller, en rol tot het ongeveer 2,5 cm dik is.
- Gebruik koekjes vormen voor jouw kerstkoekjes naar keuze. Plaats de koekjes stuk voor stuk op het bakpapier in de ovenschaal.
- Ga door met de andere bal en herhaal alle eerder gemaakte stappen.
- Besprenkel de koekjes indien gewenst met zeezout.
- Bak de kerstkoekjes 10 tot 12 minuten goudbruin.
- Laat de gingerbread koekjes nu nog 5 minuten afkoelen en wanneer ze volledig afgekoeld zijn, kun je deze versieren met frosting.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
15 februari 2017
FRIET
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
18 juli 2022
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –