Het is zomer! Dat betekent dat we allemaal weer op zoek gaan naar lekkere zomerse gerechten. Hoewel slanke drankjes en salades natuurlijk een perfecte uitkomst zijn om je minder zorgen te hoeven maken over je bikini, zijn er héus ook nog meer opties. Deze 2 gerechten uit het boek ‘Good Food‘ laten zien dat je óók zonder zorgen kunt genieten van een lekker stukje vis. Uit de pan, oven en zélfs mogelijk op de BBQ! En ook nog eens met gezonde omega-3 vetten. Wat wil een mens nog meer?
Ben je net als wij dol op zalm? Dan ga je het zalmpakketje met citroen echt heerlijk vinden! Zijn er gezinsleden die toch nog even moeten wennen aan (de smaak van) vis? Dan kun je gerust deze kabeljauw op tafel zetten, zacht van smaak, en heerlijk gecombineerd met pesto en groenten. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven met geitenkaas, pesto en groenten
Groenten bevatten veel vezels en zijn supergoed voor je darmen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben veel smaak. Ook als je veel sport heb je veel groenten nodig om te alkaliseren (ontzuren), dan is dit recept een echte aanrader!
Voor 4 personen
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 400 g kabeljauw
- 4 zoete aardappelen (met of zonder schil, wat je lekker vindt)
- 1 stronk broccoli
- 1 courgette
- Handvol mini-tomaatjes
- 1 bouillonblokje
- Geitenkaas (geraspt)
- Bol knoflook
- Pesto (zonder kunstmatige toevoegingen)
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Ovenschaal
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C en bestrooi beide kanten van de kabeljauw met zout.
- Was de groenten en snijd in grove stukken (behalve de tomaatjes!)
- Pak de ovenschaal en leg de kabeljauw in een klein laagje water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de knoflook (in de schil) erbij, dan kun je die straks heel gemakkelijk uitdrukken wanneer je gerecht uit de oven komt. Verdeel de groenten rondom de vis.
- Besmeer de vis met een dun laagje pesto en strooi er wat geraspte geitenkaas over.
- Zet de vis voor +/- 15 min in de oven. Check tussendoor of de vis niet te droog wordt.
- Serveer naar smaak nog met wat peper, zout, olijfolie… super lekker!!
Zalmpakketje met citroen, dille, en gevulde zoete aardappel
Zalm is lekker licht verteerbaar. Ook een ideaal gerecht om te koken voor vrienden. Wanneer de zalm in de oven zit, heb jij tijd om lekker even te kletsen!
Voor 1 persoon
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 1 zoete aardappel
- 150 gr zalm
- bosje dile
- peper & zout
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zilverfolie
- beetje roomboter (om in te vetten)
Nodig voor de saus:
- half bakje geitenyoghurt
- komkommer
- bosje bieslook
- peper & zout
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd boven in de zoete aardappel een diep kruis.
- Vouw de aardappel een beetje open en leg deze meteen in zilverfolie in de oven.
- Neem een nieuw stukje zilverfolie en smeer deze in met roomboter.
- Sprenkel wat zout en olijfolie over de zalm en leg de vis op het folie.
- Strooi er nog wat dille overheen en stop de knoflook (in schil) in het pakketje erbij.
- Maak af met nog een klein beetje peper, zout en citroensap.
- Vouw het pakketje dicht en zet de vis nog ongeveer 15 min in de oven. Houd goed in de gaten dat de zalm niet te droog wordt. Haal daarna de aardappel en vis uit de oven. De pakketjes zijn heet van binnen, dus pas op je vingers.
- Doe alle ingrediënten van de saus in en kom, roer goed door. Serveer de saus bij de zalm en de zoete aardappel. Eet smakelijk!
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne Ruhé (auteur) snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
30 april 2014
ONE event!
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
12 december 2014
15 foods voor 2015
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
19 juni 2019
Ilse –
Anoniem –
Mannie Schonewille –
Anoniem –
Duidelijk en goed geholpen. Snelle bezorging
Lenny Boelen –