Het is zomer! Dat betekent dat we allemaal weer op zoek gaan naar lekkere zomerse gerechten. Hoewel slanke drankjes en salades natuurlijk een perfecte uitkomst zijn om je minder zorgen te hoeven maken over je bikini, zijn er héus ook nog meer opties. Deze 2 gerechten uit het boek ‘Good Food‘ laten zien dat je óók zonder zorgen kunt genieten van een lekker stukje vis. Uit de pan, oven en zélfs mogelijk op de BBQ! En ook nog eens met gezonde omega-3 vetten. Wat wil een mens nog meer?
Ben je net als wij dol op zalm? Dan ga je het zalmpakketje met citroen echt heerlijk vinden! Zijn er gezinsleden die toch nog even moeten wennen aan (de smaak van) vis? Dan kun je gerust deze kabeljauw op tafel zetten, zacht van smaak, en heerlijk gecombineerd met pesto en groenten. Eet smakelijk!
Kabeljauw uit de oven met geitenkaas, pesto en groenten
Groenten bevatten veel vezels en zijn supergoed voor je darmen. Ze zijn eenvoudig te bereiden en hebben veel smaak. Ook als je veel sport heb je veel groenten nodig om te alkaliseren (ontzuren), dan is dit recept een echte aanrader!
Voor 4 personen
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 400 g kabeljauw
- 4 zoete aardappelen (met of zonder schil, wat je lekker vindt)
- 1 stronk broccoli
- 1 courgette
- Handvol mini-tomaatjes
- 1 bouillonblokje
- Geitenkaas (geraspt)
- Bol knoflook
- Pesto (zonder kunstmatige toevoegingen)
- Peper & Zout
- Olijfolie
- Ovenschaal
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C en bestrooi beide kanten van de kabeljauw met zout.
- Was de groenten en snijd in grove stukken (behalve de tomaatjes!)
- Pak de ovenschaal en leg de kabeljauw in een klein laagje water en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Leg de knoflook (in de schil) erbij, dan kun je die straks heel gemakkelijk uitdrukken wanneer je gerecht uit de oven komt. Verdeel de groenten rondom de vis.
- Besmeer de vis met een dun laagje pesto en strooi er wat geraspte geitenkaas over.
- Zet de vis voor +/- 15 min in de oven. Check tussendoor of de vis niet te droog wordt.
- Serveer naar smaak nog met wat peper, zout, olijfolie… super lekker!!
Zalmpakketje met citroen, dille, en gevulde zoete aardappel
Zalm is lekker licht verteerbaar. Ook een ideaal gerecht om te koken voor vrienden. Wanneer de zalm in de oven zit, heb jij tijd om lekker even te kletsen!
Voor 1 persoon
Nodig?
Voorbereiding: 5 min
- 1 zoete aardappel
- 150 gr zalm
- bosje dile
- peper & zout
- 2 tenen knoflook
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- zilverfolie
- beetje roomboter (om in te vetten)
Nodig voor de saus:
- half bakje geitenyoghurt
- komkommer
- bosje bieslook
- peper & zout
Hoe maak je het?
Bereiding: 15 min
- Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd boven in de zoete aardappel een diep kruis.
- Vouw de aardappel een beetje open en leg deze meteen in zilverfolie in de oven.
- Neem een nieuw stukje zilverfolie en smeer deze in met roomboter.
- Sprenkel wat zout en olijfolie over de zalm en leg de vis op het folie.
- Strooi er nog wat dille overheen en stop de knoflook (in schil) in het pakketje erbij.
- Maak af met nog een klein beetje peper, zout en citroensap.
- Vouw het pakketje dicht en zet de vis nog ongeveer 15 min in de oven. Houd goed in de gaten dat de zalm niet te droog wordt. Haal daarna de aardappel en vis uit de oven. De pakketjes zijn heet van binnen, dus pas op je vingers.
- Doe alle ingrediënten van de saus in en kom, roer goed door. Serveer de saus bij de zalm en de zoete aardappel. Eet smakelijk!
Gezond eten zonder gedoe
Laurianne Ruhé (auteur) snapt als geen anders dat gezond eten wanneer je geen (of weinig) tijd hebt, soms bijna niet te doen is. “Het is een uitdaging voor veel mensen. Daarom is dit boek voor iedereen die gezond(er) wil eten/leven zonder dat je gek wordt van het gedoe, gehaast of geen idee hebt wat je met de recepten aan moet.”
Benieuwd geworden naar het boek van Laurianne? Good Food bestel je bij bol.com!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
25 januari 2015
Glutenintolerantie
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
16 november 2016
Interview Vriendin
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
17 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –